U okviru svojih redovnih aktivnosti Opštinska boračka organizacija i njen odbor ratnih vojnih invalida učestvovaće u subotu 29.07.2017. na Jedanaestom Kupu u sportskom ribolovu RVI Republike Srpske na akumulacionom jezeru Drenova kod Prnjavora.
Pored naše ekipe RVI, učestvovaće još 25 ekipa sa prostora RS i Republike Srbije.
Organizator Kupa je Boračka organizacija Prnjavor.
Inače ovu aktivnost provodimo već petu godinu i pored ostalog imamo odlične rezultate, gdje smo dva puta bili pobjednici.

Ovim omogućavamo da saborci imaju iste ili bar minimalne uslove za svakodnevna dešavanja, kretanja u društvu i pomažemo im da budu sa nama kao što je to bilo u periodu odbrambeno-otadžbinskog rata.
Zajedno radimo na sprječavanju neželjenih posljedica ratnih vojnih invalida čije su reakcije zbog zdravstvenih problema u zadnje vrijeme prisutne, izražene u promjenama ličnog ponašanja i reakcijama na dešavanja u društvu.

Povodom godišnjice otkrivanja i osveštenja spome-obilježja poginulim i nastradalim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu RS sa područja Moštaničkog, OBO Kozarska Dubica će učestvovati u organizaciji Manifestacije pod nazivom: Čuvaju tradiciju zborovanja i sjećanja na junake u selu Gunjevci-Kamenica, nedelja 30.07.2017. godine (Ognjena Marija), na lokaciji spomen kompleksa.

Organizator manifestacije su Mjesne zajednice: Pucari, Sreflije, Klekovci i Rakovica i Mjesna boračka organizacija Sreflije – Pucari.

Nakon pomen-parastosa koji će služiti sveštenik Željko Tošić, biće upriličeno polaganje cvijeća na spomen-obilježju, prigodan umjetnički program i druženje boraca i naroda.

Cilj manifestacije jeste da ista pređe u tradiciju ovog kraja, da se ne zaboravi i ponovi stradanje Srpskog roda u II svjetskom ratu i odbrambeno-otadžbinskom ratu sa tog područja.

Podijeli: