Privredno-turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“ biće održana prvog februarskog vikenda na Mrakovici.

SRNA, nezavisne novine

U subotu, 3. februara u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros“ biće održan tradicionalni planinarski marš, kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Centralni dio ove manifestacije, koja se održava 12. put, biće održan u nedjelju 4.februara, za kada su najavljena sportska i gastro takmičenja.

Direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić potvrdila je Srni da je za sportska tamičenja prijavljeno osam ekipa, a da će discipline u kojima će se nadmetati zavisiti od toga da li će na Kozari biti snijega.

„Za gastro takmičenja koja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbe prijavljeno je 13 ekipa u kategoriji izviđačkih odreda i planinarskih društava, a u kategoriji učenika ugostiteljskih škola sedam i kod lovačkih udruženja osam ekipa“, potvrdila je Ganićeva.

Ona je dodala da će za građane Prijedora, u nedjelju, 4. februara, biti organizovan besplatan prevoz ispred Sportske dvorane „Mladost“ od 9.00 do 10.00 časova.

Ulaz u Nacionalni park „Kozara“ tog dana naplaćivaće se po promotivnoj cijeni od jednu KM umjesto uobičajenih dvije KM.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turističke organizacije opština Novi Grad, Kozarska Dubica i Gradiška, te Nacionalni park „Kozara“. Pokrovitelji 12. „Dana zime na Kozari 2018“ su grad Prijedor i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Facebook komentari:
Podijeli: