Izvor: banjaluka.com

Oko 150 humanih trkača, uprkos lošim vremenskim uslovima, trčalo je danas u banjalučkom parku Mladen Stojanović sa ciljem prikupljanja nikoljdanskih paketića za svih sedam udruženja osoba sa invaliditetom na području grada Banjaluka. Pored toga, učesnici su trčali i za socijalno ugrožene porodice, a sve u organizaciji Atletskog kluba invalida “Vrbas” i Atletskog kluba Banjaluka u okviru Banjalučke trkačke lige, koja je četvrta i posljedna u toku ove godine.

Trkači su akciju prikupljanja paketića koja traje sve do Nikoljdana pomogli kupovinom trkačkog broja. Radisavka Račić, trener u AK Banjaluka i jedan od organizatora trke, kaže da je trka prije svega humanog karaktera kao i sve ostale u okviru Trk lige.
“Sve kotizacije koje su uplaćene na ime ove trke biće potrošene za kupovinu paketića za naše mališane”, kaže Račićeva.
Ona ističe da u atletskom klubu stalno potenciraju da ljudi žive zdravo i da smatra da su u tome uspjeli.
“Pored toga što gajimo takmičarski duh, naš moto je da idemo i sa humane strane, što je naša najveća vrijednost”, rekla je Račićeva.
Radomir Mirković, jedan od učesnika trke, kaže da mu nije bilo problem trčati danas, jer svaki dan pretrči oko desetak kilometara bez obzira na vremenske uslove.
“Ovom humanitarnom trkom pomažemo rad Udruženja i dodjelu paketića. Na ovaj način treba i edukovati mlade banjalučane da trče i vode zdrav život”, rekao je Mirković.

Na današnjoj Banjalučkoj trka učestvovali su i članovi AK “ Kozarska Dubica „, a Nikola Bulić je osvojio prvo mjesto na 500m i istrčao trku od 5km.

 

Facebook komentari:
Podijeli: