Žene ne umeju da čuvaju tajne, čak ni kada se radi o njihovom privatnom životu. Čak 40 odsto žena koje su prevarile partnera priznale su to najmanje jednoj prijateljici, dok muškarci o aferi uglavnom ćute.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da će četiri od deset žena koje su prevarile partnera to poveriti bar jednoj drugarici. Sa druge strane, muškarci koji varaju partnerke svoju tajnu čuvaju prilično dobro.

Ipak, i pripadnici jačeg pola imaju potrebu da sa nekim podele svoje iskustvo, ali će samo šest odsto njih to priznati prijatelju, dok će 12 odsto to otkriti strancu, ili nekome koga su tek upoznali.

Za razliku od muškaraca, 43 odsto žena će prevaru priznati bliskoj prijateljici, a 15 odsto njih će svoju tajnu otkriti većem broju osoba. Psiholozi kažu da je uzrok tome najverovatnije to što su muškarci po prirodi zatvoreniji i oprezniji od žena, tako da ne žele da se dovedu u osetljivu situaciju priznavanjem neverstva.

„Muškarci se boje da bi takvo priznanje neko mogao da upotrebi protiv njih. Navikli su na konkurenciju i takmičarski odnos čak i među prijateljima, pa se boje da bi neko mogao da ih ucenjuje ili izda“, kaže psiholog Filip Hodson, a prenosi „Dejli mejl“.

„Za razliku od njih, žene vole da dele svoja iskustva, sklone su sanjarenju, vole romantične zaplete i veruju svojim drugaricama“, kaže on.

Žene se, sa druge strane, nikada ne bi poverile nekome koga su tek upoznale u kafiću, na primer, jer smatraju da ne možete verovati nekome koga ne poznajete.

Anketa koju je sproveo sajt za onlajn upoznavanje, illicitencounters.com, pokazala je da čak 77 odsto muškaraca koji su imali vanbračnu aferu to neće priznati nikome, dok je svoju preljubu u potpunoj tajnosti u stanju da sačuva samo 28 odsto žena.

(MONDO)

Podijeli: