U subotu 30.09.2017. godine u Mostaru je održano prvenstvo BiH za kadete, juniore i mlađe seniore koje je okupilo rekordnih 94 kluba i 600 takmičara.

Ispred  karate kluba Dinamik učestvovali su mlađi seniori Stefan Ilić i Danilo Lazić koji su se takmičili u borbama pojedinačno u kategoriji -67 kg.

U veoma jakoj konkurenciji oba takmičara ostvarili su odličan rezultata. Stefan Ilić je sa vrhunskim borbama stigao do finala te u finalu zbog povrede gubi sa malom poen razlikom i tako osvaja drugo mjesto.

Danilo Lazić u prve tri borbe protivnike pobjeđuje sa svojom atraktivnom taktikom borbe. U borbi za ulazak u finale susreo se sa Evropskim prvakom od koga gubi sa samo 1:0 , gubi šansu za medalju,  u ukupnom plasmanu osvaja peto mjesto.

Ovim rezultatom oba takmičara ostvarili su plasman na Balkansko prvenstvo koje se održava u Crnoj Gori.

U nedelju 01.10.2014. godine u Banjaluci je održan Internacionalni karate turnir Banjaluka Open 2017. U kategoriji seniori open nastupio je Danilo Lazić. U odličnim borbama stigao je do finala gdje zbog umora sa prethodnog takmičenja gubi i tako osvaja drugo mjesto.

 

Podijeli: