Deca današnjice su se zaprepastila kada su im predstavljeni omiljeni gadžeti osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, perioda detinjstva njihovih roditelja – uključujući vokmen, gejmboj i retro telefon.

Sada je vreme impresivnih novih tehnologija, a ekipa TV emisije „The Today Show“ došla je na ideju da deci u jednoj australijskoj osnovnoj školi predstavi vokmen, čuveni Nintendov „gejmboj“ i stari telefon i upita ih da li mogu da zaključe čemu služe.

Najviše ih je oduševila konzola, a zbunio vokmen , dok su neka deca tvrdila da su prethodno sve te predmete već videla u muzeju, prenosi „Dejli mejl“.

Kada su videli vokmen, jedan od dečaka se pitao šta bi to uopšte trebalo da bude.

„Kako je neko uopšte mogao ovo da koristi. Žao mi je tih ljudi, mora da je bilo jako komplikovano slušati Majkla Džeksona“, rekao je.

Kaseta i način ubacivanja u vokmen svima je bio prava misterija. Kada su konačno uspeli da ga uključe, priznali su da nije baš jednostavno.

Za ekipu emisije, najveće iznenađenje bilo je što je većina mališana odgovorila da bi umesto jednog iPhonea ipak voleli da imaju tri odvojena gedžeta .

„Sviđa mi se kako svi ovi predmeti izgledaju, vrlo su zabavni. iPhone je nekada previše visoka tehnologija“, bio je jedan od odgovora.

Drugi dečak se ipak nije složio: „iPhone je nešto najbolje što su ljudi ikada napravili, ima sjajne aplikacije“, rekao je.

Izvor: b92

Podijeli: