Nikola Kovačević se na stub visok 6,5 metara popeo za samo četiri sekunde

Izvor: kurir.rs

Publika je na 30 i kusur stepeni i bukvalno ostala bez daha tokom petočasovnog iscrpljujućeg Krajiškog višeboja u Banatskom Velikom Selu.

Ko od brda odvaljene delije testirale su bicepse i tricepse u jedanaest i za gledanje teških disciplina. Poput njihovih dedova i pradedova, moderni krajiški titani pokazali su da su vični u obaranju ruke, bacanju kamena s ramena, nošenju džakova ili trci po brvnu. Najveće simpatije pobrao je Nikola Kovačević (22) iz Banatskog Karađorđeva.

To što je Jusein Bolt u atletici, a Majkl Felps u plivanju, ovaj neustrašivi mladić je u krajiškom višeboju. Na stub visok 6,5 metara Nikola se uspentrao za samo četiri sekunde.

– Najbitnije je da nemaš strah od visine. Već pet godina na ovom takmičenju boljeg od mene nema. Povukao sam na ujaka koji je svojevremeno bio dobar u ovoj disciplini. Meštani su se već navikli na moj način treniranja. Obično pred takmičenje vežbam tako što se po selu penjem na bandere – kaže za Kurir Nikola.

Ne želeći da u zaborav iščezne način na koji su njihovi preci u Bosanskoj Krajini demonstrirali snagu, spretnost i odvažnost, grupa Velikoselaca ustanovila je Krajiški višeboj.

– Ovim takmičenjem negujemo tradiciju, ali i afirmišemo zdrav način života. Za samo pet godina utemeljili smo krajiški susret koji u Banatsko Veliko Selo svakog jula dovede na stotine gostiju iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske – otkriva Dejan Ševo, jedan od organizatora višeboja.

(S. U.)

Osvojio zlato... Nikola Kovačević (u sredini)Osvojio zlato… Nikola Kovačević (u sredini)
Podijeli: