Kada se spomene ime Siniše Mihajlovića, prva asocijacija su slobodni udarci. Ovaj bivši igrač Vojvodine, Crvene Zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, sa 28 golova i dalje je vladajući rekorder u italijanskoj Seriji “A” po broju postignutih golova iz slobodnih udaraca. Mihajlović je imao neverovatno snažan šut, a opet u isto vreme i veoma precizan. Siniša Mihajlović - Majstor za izvođenje slobodnih udaraca.Ta kombinacija bila je noćna mora za sve protivničke golmane širom Italije. Najčešće ih je matirao sa 25 i više metara. Samo jedne sezone, u dresu rimskog Lacija, postigao je devet golova iz slobodnih udaraca. Ipak, jedna utakmica ostala je u sećanju svim ljubiteljima Sinišinih „bombi“ iz “slobodnjaka”.
Lacio je u meču Serije A, odigranom 13. decembra 1998. godine, pobedio Sampdoriju rezultatom 5:2, a Mihajlović je učinio istorijski podvig – postigao je tri gola, sva tri iz slobodnog udarca. Bilo je to popodne koje će ostati u dugom pamćenju gledalaca na „Olimpijskom stadionu“ u Rimu i čitave italijanske sportske javnosti. U susretu sa svojim bivšim klubom, Mihajlović je učinio ono što se veoma retko viđalo u dugoj istoriji italijanskih prvenstava. I ne samo u italijanskim! Majstorskim golovima u 29, 44. i 52. minutu on je potvrdio epitet najboljeg izvođača slobodnih udaraca na svetu i da ni daljina od 30 metara za njega ne predstavlja veći problem. Sva tri gola Mihajlović je postigao skoro sa iste pozicije, po sredini terena, samo su razdaljine bile različite. On i Đuzepe Sinjori kome je to pošlo za rukom u sezoni 1993/94. su jedini igrači koji su u Seriji A postigli tri pogotka na jednoj utakmici iz slobodnih udaraca.
Pogledajte „Mihine“ golove sa te utakmice i podsetite se kako izvođenje slobodnih udaraca deluje lako kada ih izvodi majstor kakav je definitivno bio Siniša Mihajlović.

izvor: sportskasecanja.com

Facebook komentari:
Podijeli: