Mladen Svračić iz Kuglaškog kluba „Dub“ najbolji je sportista, a Ženski rukometni klub /ŽRK/ „Knežopoljka“ najuspješnija sportska ekipa u Kozarskoj Dubici u 2016. godini.

Izvor: SRNA

Na 46. Tradicionalnoj manifestaciji „Izbor sportiste godine Kozarska Dubica 2016“, za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Vladimir Rokić iz Fudbalskog kluba /FK/ „Ravan“, a za najuspješnijeg trenera Safet Krivdić iz FK „Radnik“. Drugoplasirani sportista pojedinac je Dragoslav Slijepac iz Rukometnog kluba /RK/ „Kozara Mlijekoprodukt“, a trećeplasirana je Nataša Rodić iz ŽRK „Knežopoljka“. Na manifestaciji su proglašeni i mladi sportisti talenti, a u toj kategoriji najuspješniji je Igor Veselinović iz Košarkašog kluba „Una“. Drugoplasirani mladi talenat je Miloš Kos iz RK „Kozara Mlijekoprodukt“, a trećeplasirana je rukometašica ŽRK „Dubica“ Sara Barudžija. Predsjednik Organizacionog odbora i stručnog žirija manifestacije Dragan Jaćimović izjavio je da žiri ove godine nije imao težak posao, te da je Svračić zaslužio da ponese titulu najboljeg sportiste za prošlu godinu. On je podsjetio da je i ove godine opština Kozarska Dubica za podršku sportu izdvojila 200.000 KM, te da na području opštine rade 22 sportska kluba. Izboru najboljih sportista u opštini Kozarska Dubica sinoć je u Domu kulture prisustvovao viši stručni saradnik za vrhunski takmičarski sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković, koji je poručio da Ministarstvo podržava sve manifestacije ovakvog tipa koje slave sport. On je izrazio očekivanje da će u vremenu koje dolazi biti veći pokušaji Ministarstva i lokalne zajednice da podržava sportiste u njihovim aktivnostima. Diplome, pehare i novčane nagrade prvoplasiranima, te poklone sponzora uručili su predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović, zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić i direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić. U zabavnom dijelu programa nastupala je Etno grupa „Gugutka“, a brojnoj publici prikazan je i kratak film o istorijatu izbora najboljih sportista grada koji je pripremio Centar za informisanje i kulturu. Generalni pokrovitelj i organizator manifestacije je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/sport/ostali_sportovi/Mladen-Svracic-najbolji-sportista-Knezopoljka-najuspjesnija-ekipa/411511

Podijeli: