Mnogi ljudi krenu vježbati od Nove godine, a ako ste i vi jedna od takvih osoba, onda biste ove tri stvari trebali znati, jer radi se o najčešćim zabludama koje imaju vježbači početnici.

Ako je vježbanje jedna od vaših novogodišnjih odluka, onda je ovo članak kao stvoren za vas.

 

  1. Znoj je mjerilo sagorijevanja sala

 

Mnogi vježbači početnici prvo krenu s kardio vježbama, misleći kako će tako najbolje otopiti salo, a tek nakon toga počinju vježbati s utezima. Ne! Prava je istina kako vas vježbe s utezima mogu puno brže dovesti u zavidnu tjelesnu formu od kardio vježbi, jer takve vježbe troše puno kalorija, a ono najbolje jest što se kalorije nastavljaju trošiti i satima nakon treninga te vam se istovremeno stvaraju mišići.

 

  1. Za čvrst trbuh treba raditi puno trbušnjaka

 

Kako biste imali ravan i čvrst trbuh te pločice na njemu najvažnije je da istopite sloj masnih naslaga koje se nalaze između mišića i kože trbuha, a to nećete postići ako izvodite samo trbušnjake.

 

  1. Trbušne mišiće treba vježbati svaki dan

 

Apsolutno ne, jer brojnim drugim vježbama itekako vježbate trbušne mišiće te ih također činite jačima. Najuspješniji fitness stručnjaci ne vježbaju trbušne mišiće više od dva puta tjedno, jer i njima je potreban odmor, kao i ostalim mišićima.

izvor:index.hr

Facebook komentari:
Podijeli: