Izvor: mondo.rs

Baš kao što je pre nekog vremena počela da kruži lažna Viber poruka u regionu, sad se pojavila i za WhatsApp servis. Ovog puta radi se o promeni boje interfejsa jednog od omiljenih servisa za razmenu poruka i multimedije kod nas.

Lažna ekstenzija pojavljuje se kao Chrome oglas ili kao link u WhatsApp pruci uglavnom na jeziku koji korisnik koristi

Poruka koja se pojavljuje u vidu linka u WhatsApp aplikaciji ili kao oglas na internet pregledaču (Chrome uglavnom) koristi engleski, srpski i druge jezike i poručuje: „Nove boje za WhatsApp. Sad možete da promenite aplikaciju i odaberete vašu omiljenu boju„, a svi koji kliknu dobiće obaveštenje da je opcija dostupna za iOS, Android, Windows i BlackBerryuređaje.

Naravno, reč je o prevari i nikako nemojte da klikćete na tu poruku!

Ako koristite antivirus isti će ga odmah prepoznati kao malware, a ako nemate, onda ste u problemu. Naravno, mnogim korisnicima ovo će odmah biti sumnjivo i neće se baktati ovom porukom, ali to koliko ljudi veruje u ovakve stvari govori podatak o desetinama hiljada preuzimanja „BlackWhats“ dodatka, kao i činjenica da je Google već uklonio ovu ekstenziju iz Chrome prodavnice.

Ipak, poruka s virusom o bojenju WhatsApp-a je i dalje tu i Google ne može tako lako da je ukloni, a poruka koju šalje brzo može da se promeni na neku drugu ekstenziju, koja verovatno neće biti dobroćudna. Vama ovo možda izgleda banalno, ali postoji dobar broj korisnika koji će, kao i svaki put kad su ovakve stvari u pitanju, postati žrtve ove grozne prevare.

Facebook komentari:
Podijeli: