Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović prisustvovao je svečanom zatvaranju Memorijalnog rukometnog turnira „Major Milan Tepić“ u Kozarskoj Dubici, gdje je najavio da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u narednim godinama pomoći organizaciju tog turnira.

www.kozarskadubica.org

„Ovaj turnir je važan u Kozarskoj Dubici i moramo nastojati da njegovo održavanje podignemo na još viši nivo, da se sjetimo svima nama nemilih dana iz 1995. godine, herojske odbrane našeg grada i svih stradalih. Što se tiče podrške Ministarstva porodice, omladine i sporta, ona neće izostati“, rekao je Jaćimović.
On je zahvalio svim ekipama na učešću u turniru i čestitao organizatoru, Rukometnom klubu „Kozara Mlijekoprodukt“, na uspješnoj organizaciji.
„Mnogo više godina je proteklo od istorijskog čina majora Milana Tepića koji nas je svojim herojstvom sve zadužio, a ovo je prilika da se sjetimo svih onih koji su dali živote za odbranu Srpske. Zbog toga bi bilo dobro da narednih godina ova sportska manifestacija bude masovnije posjećena“, naglasio je Jaćimović.
Turnir je zvanično otvorio načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić koji je rekao da ovom manifestacijom počinju Septembarski dani odbrane opštine koji obuhvataju 17 manifestacija.
„Sve ove manifestacije su sjećanje na odbranu Kozarske Dubice i Republike Srpske u septembru 1995. godine, sjećanje na ljude koji su svoje živote ugradili u ovu zemlju, da se njihova imena i djela nikada ne zaborave“, istakao je Drljić.
Igračima turnira obratio se predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je klubu domaćinu uručio lopte.
„Drago mi je da se djeca druže i da grad podržava ovaj turnir. Čast i zadovoljstvo mi je da sam ovdje, jer ovaj turnir ima sportski duh i predstavlja jedno lijepo druženje“, istakao je Umičević.
Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba „Kozara Mlijekoprodukt“ Saša Stojčić zahvalio je predsjedniku Rukometnog saveza na donaciji lopti koje će dobro doći igračima u daljim trenažnim procesima.
Memorijalni rukometni turnir „Major Milan Tepić“ završen je uručivanjem nagrada i priznanja trima najuspješnijim ekipama, najboljem igraču, strijelcu i golmanu turnira.
Memorijalni rukometni turnir „Major Milan Tepić“ održava se od 1997. godine povodom obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica i sjeverozapadnih granica Republike Srpske od agresije Hrvatske države 1995. godine.
Osim domaćina i organizatora, Rukometnog kluba „Kozara Mlijekoprodukt“, učestvovali su muški rukometni klubovi iz Prijedora i Banjaluke.
Kao sportska manifestacija turnir je uvršten u Kalendar takmičenja Rukometnog saveza Republike Srpske.

Facebook komentari: