Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske vodi računa o najmlađim stanovnicima, porodici i razvija svijest o tome koliko su bitni roditeljstvo i porodica, rekla je pomoćnik ministra za porodicu Bosiljka Bošnjak na “Konferenciji beba” u Kozarskoj Dubici.

Izvor: www.kozarskadubica.org

“Ministarstvo je inicijator ove manifestacije koja traje dugo godina. Zadovoljstvo nam je što je broj prijavljenih opština za organizaciju manifestacije uvećan za 10 ove godine i sad ih je 37 jer to znači da se kod građana razvija svijest o značaju naših malih stanovnika za Republiku Srpsku”, istakla je Bošnjakova.
Konferencija beba u Kozarskoj Dubici okupila je sinoć, uprkos lošem vremenu, brojne roditelje i djecu, a u tročlano Predsjedništvo beba izabrani su Lana Mažar, najmlađa beba, Kosta Ručnov, najstarija beba i Una Milanović, beba sa najviše braće i sestara.
Njima i svim mališanima uručeni su pokloni, koje je obezbijedila opština Kozarska Dubica.
Manifestaciju je otvorila direktor Javnog preduzeća “Centar za informisanje i kulturu” Kozarska Dubica Dijana Kondić.
“Rekla bih da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija, s obzirom da su djeca najveće bogatstvo društva, a roditelji istinski heroji jer biti roditelj znači preuzeti najodgovorniju životnu ulogu”, istakla je Kondićeva.
Ona je dodala da zbog toga organizatori, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, opština Kozarska Dubica zajedno sa “Centrom za informisanje i kulturu”, koje je i medijski pokrovitelj manifestacije, “Konferenciju beba” organizuje u kontinuitetu 10 godina.
“Nastojaće u tome istrajati i u narednim godinama, kako bismo okupljali mlade roditelje i podsticali na roditeljstvo one koji to još nisu”, rekla je Kondićeva.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Dramski studio “Artist”, Dječiji vrtić “Pčelica” i folklorna sekcija “Una”.

Facebook komentari: