Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić prisustvovao je juče otvaranju novog proizvodno-poslovnog objekta firme „Karl Kine“ u Poslovnoj zoni „Lipova Greda“ u Kozarskoj Dubici.
„Puštanjem u rad ovog skladišta, koje ima četiri komore, firma potvrđuje svoju orijentaciju da će na ovim prostorima duže i šire surađivati sa našim koopernatima“, rekao je Mirjanić novinarima.
On je dodao da je „Karl Kine“ firma koja uživa ugled u cijelom svijetu u programu kiselog programa prerade povrća.
„Na ovim područjima već se potvrdila kao pouzdan partner za naše proizvođače. Imaju oko 300 kooperanata i vrlo pravilan odnos prema proizvođačima sirovina što je alfa i omega uspjeha svake prerađivačke industrije“, ocijenio je Mirjanić.
On je dodao da firma redovno izmiruje svoje obaveze i da je stekla povjerenje kooperanata.
„Sada na toj osnovi treba širiti. Mi nismo zadovoljni samo sa ovim nivoom saradnje jer bi željeli da ovdje napravi kapacitet za preradu“, naglasio je Mirjanić i dodao da rukovodstvo firme „Karl Kine“ ozbiljno razmatra tu želju.
On je naglasio da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske daje podršku i za dosadašnji i budući rad te kompanije, ali da će insistirati da se ide „korak dalje“ i pokuša dogovoriti izgradnja kapaciteta za preradu u Kozarskoj Dubici ili bilo gdje u Republici Srpskoj.
Direktor firme „Karl Kine“ u BiH Harald Feiling precizirao je da objektat u Poslovnoj zoni „Lipova Greda“ ima 2.000 kvadratnih metara proizvodne površine, u kojem su smještene i četiri hladnjače, u kojima se dnevno može hladiti oko 150 tona krastavaca, koji se transportuje u Njemačku

Facebook komentari:
Podijeli: