U okviru programa „Zimska škola za poljoprivrednike“ u opštinskoj upravi Kozarska Dubica juče je počeo niz stručnih predavanja za poljoprivrednike sa područja naše opštine iz različitih oblasti.

www.kozarskadubica.org


Organizator predavanja, koja će se prema utvrđenom rasporedu održavati do kraja februara, je Odsjek za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica i Poljoprivredna savjetodavna služba Prijedor, a na predavanju  koje je održano juče, zainteresovanim poljoprivrednicima predstavljen je asortiman stočne hrane „Formofit“ i hibridi sa Instituta za kukuruz „Zemun polje“.
O karakteristikama hibrida, na stručnom predavanju, govorio je prof. dr Života Jovanović i Srđan Savić.
„Cilj predavanja u okviru programa „Zimska škola za poljoprivrednike“ je edukacija naših poljoprivrednih proizvođača, sticanje novih znanja u oblasti proizvodnje, zaštite i prevencije poljoprivrednih kultura i voćnih zasada, prije početka sezonskih radova u voćnjacima i njivama“, izjavila je šef Odsjeka za poljoprivredu u opštini Kozarska Dubica Bobana Ćibić. Ona je navela da, pored predavača, svakom predavanju prisustvuju stručnjaci iz različitih oblasti poljoprede iz Odsjeka za poljoprivredu, a da je program takve vrste prvi put organizovan ove godine sa tendencijom da se takav vid edukacije za poljoprivrednike organizuje i svake naredne godine u mjesecu februaru.
U organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe Prijedor danas će biti održano predavanje ta temu bolesti kruškina buva i regulisanje rodnosti kruške, a pored najavljenih, biće održano i savjetovanje iz oblasti uzgoja lijeske i predavanje o najznačajnijim bolestima jabuke.
Iz Odsjeka za poljoprivredu pozivaju sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju predavanjima, a dodatne informacije o sadržaju i rasporedu predavanja mogu dobiti u tom opštinskom Odsjeku ili na broj telefona 052/416 022.

Podijeli: