Račun Opštine Kozarska Dubica ponovo je jutros blokiran, a riječ je o trećoj blokadi računa u junu mjesecu i petoj u ovoj godini, saopšteno je iz Opštinske uprave.

www.kozarskadubica.org

“U Opštinsku upravu juče je stiglo obavještenje o prinudnoj naplati za iznos od 33.000 KM u korist Doma za stara lica iz Višegrada što je treća u nizu blokada ovog mjeseca. Ukupan iznos po prinudnim naplatama u junu dostigao je 116.000 KM što onemogućava redovno servisiranje tekućih obaveza. Blokirana sredstva su bila namjenjena socijalnim kategorijama, a podsjećamo, zbog uzastopnih prinudnih naplata po osnovu izvršnih presuda, budžetskim korisnicima se ne isplaćuju redovno plate. Situacija je više nego složena, a očekuje se dodatno usložnjavanje kada stigne na naplatu presude u korist građevinske firme, u iznosu od 1.850.000 KM, te od dva fizička lica u ukupnom iznosu od 170.000 maraka. Bez uključivanja višeg nivoa vlasti u rješavanje problema, doći će do mnogo većih posljedica”, saopšteno je iz Opštinske uprave.
U saopštenju se mole svi budžetski korisnici i korisnici socijalne pomoći za razumijevanje i strpljenje, te ističe da se pokušava iznaći način za rješavanje problema i sanaciju opštinskog budžeta.

Facebook komentari:
Podijeli: