Koncertom na gradskom trgu, koji je upotpunjen vatrometom, u Kozarskoj Dubici sinoć je obilježen Dan Republike.

www.kozarskadubica.org

Brojne okupljene građana pozdravio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
„I ove godine kao i prošle organizujemo obilježavanje rođendana naše Republike uz prisjećanje na naše borce koji su dali život za Srpsku“, rekao je Reljić i podsjetio da je Kozarska Dubica je imala značajnu ulogu u odbrani i nastanku Republike Srpske.
„Krajem rata u Kozarskoj Dubici je zaustavljeno nepredovanje neprijateljskih snaga u agresiji na zapadnim granicama Republike Srpske. U Republici Srpskoj danas ima mjesta za život svih ljudi bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koji drugu pripadnost“, izjavio je Reljić.
„Nama ne smetaju drugi narodi koji proslavljaju svoje heroje i svoje bitke, ali ni njima ne bi trebali smetati naši heroji i naši važni datumi i samo uz uvažavanje i toleranciju možemo živjeti jedni kraj drugih, na način dostojan čovjeka“, dodao je Reljić.
Direktan prenos koncerta na trgu u Kozarskoj Dubici, koji je organizovan u povodu obilježavanja Dana Republike, ove godine emitovan je u program Radio-televizije Kozarska Dubica, koja posluje u okviru JP “Centar za inFormisanje i kulturu”.
Za građane koji su prisustvovali koncertu „NG banda“ i „Krajiških trubača“ obezbjeđeno je kuhano vino i pivo.

Facebook komentari:
Podijeli: