Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je danas da su i ove godine planirana značajna sredstva za stipendiranje studenata jer je lokalna zajednica prepoznala potrebu da ulaže u znanje.

www.kozarskadubica.org


„Za stipendiranje smo izdvojili oko 100.000 KM. Društvo je bogato onoliko koliko ima obrazovanih ljudi, a nauka kaže da se svjetsko znanje svakih pet godina udvostruči i mladi ljudi koji se danas školuju vjerovatno će doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice“, rekao je novinarima Reljić.
On je danas potpisao ugovore sa opštinskim stipendistima i naglasio da su pravo na stipendiju studenti mogli ostvariti na osnovu javnog konkursa, koji je proveden pravedno i maksimalno transparentno.
U obraćanju studentima sa područja opštine Kozarska Dubica Reljić je dodao da će neki od njih vjerovatno biti rukovodeći u svojim lokalnim zajednicama, uspješni poslovni ljudi, ljekari, pravnici ili drugo.
Od narednog mjeseca, stipendistima opštine Kozarska Dubica biće isplaćeno po 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 100 KM, dok će apsolventima biti isplaćeno pet stipendija u istom iznosu.
Pravo na stipendiju koja se isplaćuje iz budžeta opštine Kozarska Dubica u školskoj 2017/2018. godini ostvarila su 102 studenta, koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
Studenti koji danas nisu potpisali ugovor o stipendiranju, mogu da to učine od naredne sedmice u kancelariji broj 16. u zgradi Opštinske uprave Kozarska Dubica.

Facebook komentari:
Podijeli: