Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić razgovarali su danas za zvaničnicima opštine Kozarska Dubica o zajedničkoj realizaciji infratrukturnih projekta na području te opštine.
„Mi smo prezentovali programe i projekte koje finansira federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica i projekte koje smo u opštini Kozarska Dubica finansirali u protekle dvije godine u iznosu od 440.000 KM“, izjavio je novinarima Ramić.
On je naveo da su to bili različiti projekti i programi, od izgradnje stambenih objekata, obnove porušene infrastrukture, projekata zapošljavanja u oblasti poljoprivrede i slični.
„Dogovoreno je da ćemo već u idućoj godini zajednički finansirati nove infrastrukturne projekte, a iz razgovora sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem imam osjećaj da će ta saradnja biti uspješna i da će donijeti bolji kvalitet života i povratničke populacije i svih stanovnika opštine“, rekao je Ramić.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić rekao je da je radni sastanak sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica protekao u korektnoj i prijateljskoj atmosferi.
„Posebno sam potencirao položaj, kako povratnika tako i udruženja, koja se bave tom problematikom i dobio sam uvjeravanje načelnika Reljića da će opština Kozarska Dubica pomoći u okviru svojih budžetskih mogućnosti, obzirom na ozbiljnu finansijsku situaciju“, rekao je Bratić.
On je istakao da su aktivnosti federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica dobar primjer i pristup u rješavanju životnih problema građana.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da su ministar Ramić i potpredsjednik NS RS Senad Bratić tokom radnog sastanka upoznati sa funkcionisanjem Opštinske uprave i načinima na koji opština pomaže povratničkoj populaciji.
„Zahvaljujući projektu koji je realizovan ove godine u naselju Krivdića brdo asfaltirana je nova saobraćajnica, a ukupna vrijednost radova koje je podržalo federalno Ministarstvo je 25.500 KM, dok je opština Kozarska Dubica uložila oko 6.000 KM“, rekao je Reljić.
On je potvrdio da je na sastanku dogovoreno da mnogi projekti, koji su već pripremljeni, budu podržani iz Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH sljedeće godine u većem finansijskom obimu.
Tokom boravka u Kozarskoj Dubici Ramić i Bratić su u naselju Krivdića brdo obišli lokaciju završenih radova na asfaltiranju dijela ulice Stepe Stepanovića u dužini od 200 metara i posjetili MDD „Merhamet“ u toj opštini.

Facebook komentari:
Podijeli: