U opštini Kozarska Dubica sutra će biti obilježen Dan opštine – 27. april, koji se praznuje se kao Dan oslobođenja područja opštine od fašizma i ustaškog genocida u Drugom svjetskom ratu.

www.kozarskadubica.org

Dan opštine biće obilježen nizom svečanosti protokolarnog, sportskog i kulturnog i zabavnog karaktera.
Prema utvrđenom programu, u 9.00 časova biće upriličen prijem kod načelnika opštine za goste iz bratskih opština Bela Palanka, Kragujevac, Etropole, te druge delagacije.
U 10.00 časova zvanične delegacije položiće vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
U povodu obilježvanja Dana opštine u 11.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a od 17.00 časova održaće se tradicionalna „Trka oslobođenja“.
U okviru obilježavanja Dana opštine u Domu kulture, sa početkom u 20.00 časova, biće održana svečana akademija.
Opština Kozarska Dubica i Centar za informisanje i kulturu pozivaju građane da prisustvuju svečanoj akademiji u čijem programu će učestvovavati profesor doktor Boro Bronza, koji će se obratiti prigodnom besjedom, Srpsko pjevačko društvo „Višnjić“, Muzička škola „Branko Smiljanić“ i dubički gimnazijalci.
Dan opštine Kozarska Dubica – 27. april ustanovljen je odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica i praznuje se kao Dan oslobođenja Opštine od fašizma i ustaškog genocida u Drugom svjetskom ratu, u kojem je opština izgubila više od 50 odsto stanovništva.

Facebook komentari:
Podijeli: