“Ovo nije moja i Vukotina bitka, već bitka naroda za dostojanstvo, normalan sistem i normalan život. Kad smo posljednji put otvorili fabriku? Svugdje u regionu imamo investicije, a ovdje samo galamu, a za to vrijeme svi nas zaobilaze. Mi u oktobru donosimo normalan život”, rekao je Ivanić.

www.rtvbn.com

U ovim godinama duel sa Miloradom Dodikom je izazov. Nema većeg ćeifa nego u oktobru pobijediti najjačeg čovjeka SNSD-a, a narod i ja ćemo uraditi to bez problema, rekao je večeras u Kozarskoj Dubici srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je i počasni predsjednik PDP-a.

U razgovoru sa narodom u Kozarskoj Dubici, Ivanić je poručio da čvrsto vjeruje u pobjedu Saveza za promjene, jer je narodu Republike Srpske dosta bahatosti i nadmenosti.

”Ovo nije moja i Vukotina bitka, već bitka naroda za dostojanstvo, normalan sistem i normalan život. Kad smo posljednji put otvorili fabriku? Svugdje u regionu imamo investicije, a ovdje samo galamu, a za to vrijeme svi nas zaobilaze. Mi u oktobru donosimo normalan život”, rekao je Ivanić.

Ivanić je siguran i u pobjedu Vukote Govedarice. ”Govedaričin protivkandidat Željka Cvijanović nikako nije osoba koja može da garantuje srpsko jedinstvo i koja ima šta novo da pokaže. Da nisam siguran u našu pobjedu, ne bih se ni kandidovao”, poručio je Ivanić.

Narodu je, kaže Ivanić, obećavan aerodrom u Trebinju, aerodrom na Sokocu, velelepno turističko zdanje na Klekovači, autoput prema Glamoču…

”Mogu do sutra da vam nabrajam šta je sve narodu obećano, a ništa nisu dobili. Narod je ponižen, dobili su samo bahatu, nadmenu, silovnu vlast i režim, u kojem se lokalni moćnici pitaju i bez njih ne možete ni da se liječite, niti da dobijete posao. Dobili smo režim ljudi bez znanja, koji bahato odlučuje ko je patriota, a ko ne, dobili smo režim koji ne poštuje običnog čovjeka. To nije način vladanja, to je bolest”, rekao je Ivanić.

On je rekao da je Srbima dosta rizika i nezvjesnosti i da bi, ako potraje, Dodikovim stalnim izazivanjem sukoba sa svima kao sada Republika Srpska postala predmet međunarodnog iživljavanja.

”Spasio sam Republiku Srpsku u Hagu, to je jedna od najvećih bitaka koju je dobio jedan srpski političar pred međunarodnom pravosudnom insitucijom. Ukazao sam na probleme koji su se desili sa popisom stanovništva, što je poslije potvrdio i evropski statistički zavod. Sačuvao sam Dan Republike, sačuvao sam obraz srpskom narodu i srpskom vojniku i oficiru. Volio bih da Dodik ima makar jednu takvu pobjedu”, rekao je Ivanić.

Večeras je u prepunoj sali Doma kulture u Kozarskoj Dubici organizovana tribina “Razgovor sa građanima” na kojoj su učestvovali i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i predsjednik NDP-a Dragan Čavić, koji su, takođe, naglasili da Republika Srpska i njeni stanovnici zaslužuje bolji život i perspektivu i da će nakon izborne pobjede u oktobru doći vrijeme razvoja i stvaranja pravednog društva.

„Sedmog oktobra će biti borba između poštenih i nepoštenih i odgovornih i bahatih, razumnih protiv nerazumnih i samoživih. Tada ćemo vidjeti kojih je više u RS“, kazao je predsjednik SDS.

Ističući da je on čovjek koji dolazi iz naroda, Govedarica je poručio da će se zajedno sa narodom boriti za bolju budućnost svih stanovnika RS.

„Ako ćemo nakon izbora raditi ovo što sada naši politički takmaci rade dabogda nikada ne pobijedili. Spreman sam na svom ličnom primjeru uraditi nešto što će dati primjer svima u RS, a onog momenta kada preuzmem dužnost i položim zakletvu dostaviću javnosti informaciju o svojoj imovini. Nakon toga ću i napisaću svoju neopozivu ostavku koju ću dati ako moja imovina bude veća i za jednu marku od mojih primanja“, naveo je Govedarica.

On je istakao da je krajnje je vrijeme da Srpska dobije ljude koji će svaki dan pobjeđivati za nju i koji na njene resurse neće gledati kao na svoj plijen.

„Srbi su pobjednički narod i on zaslužuje da svaki dan u naredne četiri godine bude pobjednički za RS“, zaključio je predsjednik SDS.

Govedarica je kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske, a Ivanić za člana u Predsjedništvu BiH iz Republike Srpske.

Njihovi protiv kandidati su Željka Cvijanović i Milorad Dodik iz bloka koji predvodi SNSD.

Facebook komentari: