U opštini Kozarska Dubica u toku su organizacione pripreme za obilježavanje Dana opštine – 27. aprila, koji će biti proslavljen nizom svečanosti protokolarnog, sportskog i kulturnog karaktera.

www.kozarskadubica.org


Na sastanku Organizacionog odbora utvrđen protokol obilježavanja 27. aprila – Dana oslobođenja opštine Kozarska Dubica od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
U okviru obilježavanja Dana opštine, 27. aprila, biće upriličen prijem za goste iz bratskih opština Bele Palanke, Kragujevca i Etropole, a zatim će u 10.00 časova zvanične delegacije položiti vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
Tradicionalna „Trka oslobođenja“ u Kozarskoj Dubici održaće se 27. aprila s početkom u 17.00 časova. Isti dan u 11.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a u 20.00 časova svečana akademija u Domu kulture.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica biće održan Međunarodni omladinski rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba „Kozara Mlijekoprodukt“ i Međunarodni košarkaški turnir, koji će 22. i 23. aprila okupiti 10 ekipa sa područja bivše Jugoslavije.

Facebook komentari: