Branislav Janjuz, vozač u Narodnoj skupštini RS, koji je prošlog vikenda automobilom udario dijete u Kozarskoj Dubici, a nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće izazvao je brojna negodovanja stanovnika ovog krajiškog grada – piše današnji “Euro Blic”.

Izvor: Euroblic

Janjuz je vozač narodnog poslanika Darka Banjca, šefa Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dječak, koji se tokom nesreće nalazio na biciklu zadobio je lakše tjelesne povrede, a ono što je izazvalo poseban revolt kod građana Kozarske Dubice jeste činjenica da o ovom slučaju nije bilo nikakvih saopštenja iz CJB Prijedor, te da postoje pritisci na porodicu povrijeđenog dječaka, zbog čega postoji sumnja da se nezgoda pokušava zataškati, kako bi Janjuz izbjegao krivičnu odgovornost.

Nakon pitanja novinara “Euro Blica” iz CJB Prijedor su na kraju potvrdili da se nezgoda dogodila, navodeći samo inicijale počinioca, uz informaciju da je isti vozio automobil “Škoda Oktavija”, da je nakon nezgode pobjegao, te da je naknadno pronađen, nakon čega su mu nadležni uzeli uzorak krvi, kako bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola.

Zabrinjava podatak da ovo nije prva nesreća u kojoj je Branislav Janjuz nesavjesnom vožnjom povrijedio dijete. Naime, u avgustu 2014. godine, dok je bio službeni vozač načelnika opštine Kozarska Dubica izazvao je takođe nesreću u kojoj su povrijeđeni 46-ogodišnja žena i dijete. Tada je utvrđeno da je Janjuz upravljao automobilom pijan, sa 2,9 promila alkohola u krvi.

Iako je nakon ovog slučaja Janjuz suspendovan i protiv njega pokrenut disciplinski postupak, vrlo brzo je dobio posao kao vozač u Narodnoj skupštini RS.

Podijeli: