To ste dosad sigurno primijetili, na drugima ili na sebi ali znate li zašto žene počnu izgledati bolje nakon takvog događaja u životu?

Foto: Instagram

UVRIJEŽENO je mišljenje i često tačno kako žene nakon prekida veze, a posebno prevare, promjene nešto na sebi.

Često promjene i sebe no najčešće prvo promjene nešto na sebi, kao npr. boju kose ili frizuru, krenu u teretanu i slično, te počnu izgledati bolje nego ikad.

Naime, kada je žena prevarena, ona to shvaća kao takmičenje. Time što mijenja svoj izgled, žena želi vratiti šansu u svoju korist u tom takmičenju. Takođe, žene često krive svoj izgled za prevaru partnera, jer oni uglavnom varaju s mlađim i ljepšim ženama, odnosno onima koje više pažnje posvećuju svom izgledu, tvrde psiholozi.

Drugim riječima, popravljanje izgleda nakon prekida, a posebno prevare, znači prihvaćanje krivice za prekid.

Kada muškarac prevari ženu, ona se počne osjećati loše i reagira tako da mijenja izgled, jer vjeruje da on to ne bi napravio da se ona više sređivala. To je apsolutno pogrešno mišljenje, jer sva krivica bi uvijek trebala biti na preljubniku, a ne na prevarenoj osobi.

Ali, s druge strane, ova promjena nakon preljuba nije loša, jer može pomoći ženama da postanu svjesne sebe i nastave dalje u potrazi za svojom identitetom.

„To je manifestacija želje za napredovanjem i unapređenjem sebe i dijelova osobnosti za koje žene misle da su ih izgubile u vezi. Često s promjenom izgleda utičemo i na promjenu unutar sebe“, zaključak je psihologa.

/index.hr/
Facebook komentari:
Podijeli: