Predstavnici Udruženja mladih „Una“ prisustvovali su Šestoj konferenciji omladinskog rada u Republici Srpskoj koja se održao u Banjoj Luci 18. i 19. februara 2019. godine i koju je otvorila Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović.  Konferenciju je organizovao „M.O.C.A.R.T. Republike Srpske – Mreža Omladinskih Centara za amimiranje, tazvoj i trening“ i „Perpetuum mobile“ – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Konferencija okuplja ključne aktere u radu sa mladima iz mreže omladinskih centara u Republici Srpskoj, kao i omladinskih organizacija iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnike institucija na loklanom i entiteskom nivou, kao i predstavnike institucija i krovnih organizacija za mlade iz Republike Srbije.

Konferencija je bila posvećena razvoju međusobnih partnerstava i zajedničke saradnje omladinskih centara i omladinskih organizacija u Republici Srpskoj, prenosu pozitivnih primjera prakse iz Srbije i EU, uspostavljanju uzajamne podrške i snažnijih veza između predstavnika omladinskog sektora i predstavnika vlasti, te važnosti prepoznavanja i priznavanja zanimanja stručnog saradnika za rad sa mladima.

Facebook komentari: