Zbog velikog broja požara na teritoriji opštine Kozarska Dubica jutros je u Kabinetu načelnika održan sastanak svih nadležnih službi kako bi se ovakve pojave stavile pod kontrolu i zaštitili životi i imovina.

Izvor: kozarskadubica.org

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je da je jutros na sastanku, na kome su prisustvovali predstavnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, Civilne zaštite, Policijske stanice i Šumskog gazdinstva, odlučeno da od danas krenu pojačane kontrole terena, te da će se za nesavjesno spaljivanje korova i živica pisati kaznene odredbe.
“Apelujemo na sve građane da vode računa jer dolazimo u situaciju da se dnevno dešava po nekoliko požara većih razmjera. To dovodi do ugrožavanja života i imovine, stoga molimo da se prije spaljivanja korova, biljnih i drugih materijala na poljoprivrednim parcelama obavezno, obavijesti Teritorijalna vatrogasna jedinica, te da se paljenje ne vršu na površinama blizu šuma”, rekao je Reljić i još jednom pozvao građane da sarađuju.

On je naglasio da će od danas biti pojačana kontrola sprovođenja preventivnih mjera protiv požara i apelovalo na građane da se ponašaju odgovorno pri korišćenju otvorenog plamena u prirodi.