Nalazi svih osoba koje su na prisustvo virusa korona testirane u nedjelju su negativni, a još uvijek se čekaju nalazi lica testiranih juče, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.

Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici sada su 53 osobe, a period nadzora i izolacije završen je za 448 lica. U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas je testirano 12 osoba.

Žene kod koje je juče potvrđena infekcija virusom korona smještena je u regionalni karantin u Studentskom domu u Banjaluci, dok je stariji muškarac zadržan na liječenju u Infektivnoj bolnici u Banjaluci.

Tu bolnicu juče su, nakon dva negativna nalaza testiranja kojim je potvrđeno njihovo izliječenje, napustila dvojica Dubičana. Oni su se sanitetskim vozilom Doma zdravlja vratili kući svojim porodicama, a u skladu sa procedurom nakon izliječenja, određena im je preventivna kućna izolacija.

U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, borave tri osobe, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 17 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić sazvao je za sutra sastanak tog štaba. Na sastanku će biti razmatrana aktuelna epidemiološka situacija na području opštine, te će mjere i naredbe utvrđene s ciljem sprečavanja širenje virusa korona biti usklađene sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Facebook komentari: