Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Izvor: nezavisne.com

CIK je pozvao sve državljane BIH sa biračkim pravom da izvrše uvid u privremen izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontkatiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak.

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. maja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. juna do 7. jula.

Izborne komisije dužne su izložiti privremene izvode iz centralnog biračkog biračkog spiska u propisanom roku u centru za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima kako bi im birači mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organ.

Pozvani su i svi oni koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i njihovi podaci izbrisani sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe sprovođenja lokalnih izbora u BiH 6. oktobra.

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na veb stranici CIK-a pod linkom “Da li ste registrovani”.