Planom obrazovnih i preventivnih aktivnosti AMS RS za 2020. godinu, planirano je i provođenje aktivnosti pod nazivom ”Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite”.

Aktivnost se provodi na terenu, u saradnji sa auto-moto društvima, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

 S obzirom na to da počinje sezona godišnjih odmora, te dolazi do povećanja mobilnosti na putevima, AMS RS sprovodi aktivnost sa ciljem da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju.

Stoga, AMD КOZARA organizuje preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila sa mobilnim uređajem za ispitivanje amortizera.

Planirana aktivnost realizovaće se 15. jula 2020. godine,u vremenu od 09-13 sati u krugu AMD КOZARA u Кozarskoj Dubici, a kako bi vozači imali mogućnost da se informišu o stanju tehničke ispravnosti njihovih vozila i eventualnim neispravnostima.

Ovim putem AMD КOZARA poziva sve svoje članove ali i druge vozače da u navedenom terminu posjete krug AMD-a i izvrše besplatnu kontrolu ispravnosti amortizera na svojim vozilima.

Cilj aktivnosti jeste očuvanje i održavanje svojstava vozila na nivou koji obezbjeđuje zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju i nužnu efikasnost i ekonomičnost u transportu.

Facebook komentari: