Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica na zadovoljavajućem je nivou, konstatovano je juče na radnom sastanku Foruma za bezbjednost opštine.

www.kozarskadubica.org

“Sjednica Foruma održana je na prijedlog Policijske stanice Kozarska Dubica i na osnovu presjeka stanja za 10 proteklih mjeseci možemo reći da je opšti zaključak učesnika Foruma da je stanje bezbjednosti na području opštine na zadovoljavajućem nivou”, izjavio je predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković rekao je da je stanje bezbjednosti na području opštine zadovoljavajuće i da o tome govore i u prilog idu svi parametri koje policija prati.
“U toku ove godine nismo imali evidentiranih krivičnih djela koja bi uznemirila građane, broj prekršaja po javnom redu i miru u konstantom je opadanju, a onaj segment kojim nismo zadovoljni jeste bezbjednost saobraćaja jer smo u 10 mjeseci ove godine imali četiri saobraćajne nesreće u kojima su četiri lica smrtno stradala”, rekao je Milanković.
On je naglasio da se nizom aktivnosti Policijske stanice Kozarska Dubica i Policijske uprave Prijedor intenzivno radi na poboljšanju tog stanja do kraja godine.
Milanković je uputio apel svim građanima Kozarske Dubice da se u vrijeme nastupajućih praznika uzdrže od upotrebe vatrenog oružje i pirotehničkih sredstava kako bi se spriječile neželjene posljedice.
“Posljednjih godina u našem gradu nije bilo takvih slučajeva, a nadam se da ih neće biti ni u ovom periodu”, rekao je Milanković.
Sastanku Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovali su zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, predstavnici i rukovodioci Policijske stanice Kozarska Dubica, obrazovnih institucija, nevladinog sektora, vatrogasne jedinice, načelnici opštinskih odjeljenja i odsjeka.
Sljedeći sastanak Foruma za bezbjednost opštine najavljen je za kraj marta ili početak aprila naredne godine, kada će se sumirati stanje bezbjednosti u prvom tromjesečju 2019. godine.

 

Facebook komentari: