Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić rekao je da je infekcija novim virusom korona danas potvrđena kod dvije osobe iz Kozarske Dubice, žene srednjih godina i muškarca starije životne dobi.

“Pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona  potvrđen je kod žene koja je smještena u lokalnom karantinu, a koja je doputovala iz Njemačke, te kod muškarca starije životne dobi, kod kojeg izvor infekcije najvjerovatnije nije sa područja opštine Kozarska Dubica”, precizirao je Reljić.

Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević saopštila je da je da su nakon potvrde dva nova slučaja infekcije, preduzete sve epidemiološke mjere, uključujući identifikaciju kontakata novooboljelih lica, testiranje i određivanje izolacije.

“U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja danas je testirano 16 osoba, a dalji razvoj epidemiološke situacije zavisiće od rezultata tih testiranja”, rekla je Kneževićeva.

Pod epidemiološkim nadzorom je 58 osoba, a period nadzora i izolacije završen je za 448 lica.

Pored žene kod koje je potvrđena infekcija virusom korona, u karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, smještene su još dvije osobe, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz Švajcarske.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica svakodnevno kontoliše osobe kojima je izdato rješenje o izolaciji. Danas su kontrolisana 22 lica, a svi kontrolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica saopšteno je da se kontinuirano provode sve neophodne mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze u populaciji, a građani se mole da se u vrijeme epidemije ponašaju disciplinovano i odgovorno prema sebi i drugima.

Facebook komentari: