Irac Kolm Dalton postavio je sebi neobičan, ali krajnje ambiciozan cilj: da posjeti sve irske pabove širom svijeta, kojih, prema nekim procjenama, ima 6500.

Izvor: nezavisne.com

Dalton, rodom iz Kerija, već je “odradio” jedan dio svog izazova. Naime, uspio je da posjeti 100 irskih pabova u 35 zemalja svijeta, a put ga je odveo čak i do dalekih destinacija poput Singapura i Indonezije.

On je u razgovoru za “LadBible”, koji prenosi Irish Central, rekao da je na ideju došao usljed “morbidne radoznalosti” jer je želio da zna kakvi su irski pabovi u različitim gradovima širom svijeta.

Dalton je ovom prilikom otkrio da su se kao omiljeni irski pabovi pokazali oni na neočekivanim lokacijama poput Azora usred Atlantskog okeana ili pab u šoping molu u indonežanskoj Džakarti.

Govoreći o svom iskustvu kada je riječ o Azorima, Dalton kaže da je dobio guiness pivo u “pravilnoj” guiness čaši, te da je usluga bila vrhunska, nešto poput “rols rojsa” u kategoriji pabova.

Kada je riječ o indonežanskom pabu, kaže da je tuk tukom puna tri sata tražio pab te da je bio šokiran kada je otkrio da zaista liči na pravi, irski pab.

S druge strane, Dalton kaže da su ga neki pabovi razočarali, izdvajajući prilično loše iskustvo sa pabom u Sarajevu.

“Sjedili smo tako jedno 20 minuta, čekajući da nas neko usluži, a kada je usluga loša, onda znate kako je”, rekao je on, dodajući da su to bile “crvene zastavice”, a riječ je o pabu koji se jednostavno zove “Irish Pub”.

On dodaje da se, sasvim prirodno, bori da se prisjeti svakog konkretnog iskustva u pabovima koje je posjetio zbog čega je pokrenuo blog gdje zapisuje svoj iskustva kako ne bi zaboravio bitne detalje.