Predviđeni broj aplikacija za dodjelu sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava je popunjen, saopšteno iz Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.
www.kozarskadubica.org

“Opštini Kozarska Dubica dodjeljeno je 213 paketa i toliki broj aplikacija je juče popunjen. Mi smo pokušali kod resornog ministarstva da tražimo povećanje, kako bi što više malih poljoprivrednih gazdinstava sa područja naše opštine mogao dobiti ovu vrstu podsticaja, međutim u svim opštinama vlada veliko interesovanje i nije bilo moguće omogućiti veći broj aplikacija”, objasnio je Duško Bodilović načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.
On je uputio izvinjenje svim građanima koji nisu uspjeli ostvariti kontakt sa službom putem telefonske linije i objasnio da su se prijave obavljale tim putem, te da je postojalo veliko interesovanje građana.
Bodilović je podsjetio da je s ciljem ublažavanja negativnih posljedica širenja virusa korona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske donijelo ovu mjeru kako bi se uspostavila prehrambena bezbjednosti širom Republike Srpske putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava.
Paketi podrške sadrže đubrivo, sjemena i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih kultura, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta. Mjerom podjele besplatnih paketa u vrijednosti od 252,00 KM planirano je da se obuhvati 9.000 malih poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj.

Facebook komentari: