U Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici danas je stiglo novo sanitetsko vozilo sa opremom, a na ovoj vrijednoj donaciji Vladi Japana i Opštini Kozarska Dubica zahvalio je vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Vladimir Babić.

Izvor: kozarskadubica.org

U izjavi novinarima, Babić je precizirao da je donacija japanske Vlade ukupno vrijedna 65.000 evra, a da je od tog iznosa nabavljeno novo sanitetsko vozilo marke Toyota i medicinska oprema za potrebe Doma zdravlja, te da će iznos PDV-a platiti Opština Kozarska Dubica.
„Vozilo je kvalitetno i dobro opremljeno. Zahvaljujem se narodu i Vladi Japana što nam je to dodijelila u saradnji sa lokalnom zajednicom, a ova donacija će nam poslužiti da obavljamo svoju primarnu djelatnost, jer su nam vozila stvarno bila dotrajala“, rekao je Babić.
On je naveo da je od donacije Vlade Japana nabavljena i špalt lampa-biomikroskop sa tonometrom za očne preglede u specijalističkoj ambulanti, koja je nedostajala Domu zdravlja, te da je u toku nabavka novih EKG aparata.
Babić je najavio da će vozni park Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici uskoro biti zanovljen sa još dva vozila, jedno iz donacije Crvenog krsta i Međunarodne organizacije za izbjeglice, a drugo za prevoz pacijenata na hemodijalizu koje će biti nabavljeno iz vlastitih sredstava Doma zdravlja.
Današnja donacija Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici obezbjeđena je na osnovu „Projekta opremanja Doma zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici vozilom hitne pomoći i medicinskom opremom“, na osnovu grant ugovora koji je potpisan u rezidenciji ambasadora Japana u BiH u Sarajevu, 14. marta ove godine.