Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić izjavila je danas da je poznata činjenica da se opština Kozarska Dubica već duži period nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i da se mora naći način kako da se taj problem riješi.
kozarskadubica.org

“Moramo naći načine kako da to riješimo. U tom smislu, učinićemo sve što je u okviru zakona da pomognemo ovoj opštini”, rekla je Jujićeva, nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i njegovim saradnicima.
Ona je podsjetila da je juče položila zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
“Danas je već moj prvi radni dan i moja je obaveza da u budućnosti obiđem sve lokalne zajednice, opštine i gradove. Moja je želja bila da prvo to bude moj rodni grad, Kozarska Dubica, odakle kreće moj prvi posao u ovoj oblasti”, rekla je novinarima Jujićeva.
Radnom sastanku u Kozarskoj Dubici prisustvovao je i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je da je sa Jujićevom razgovarao o brojnim temama iz oblasti lokalne uprave, finansija i drugim aktuelnostima. “Mi smo Jujićevu i narodnog poslanika Darka Banjca informisali o problemima sa kojima se susreće naša lokalna zajednica, kako bi ih oni mogli prezentovati na republičkom nivou. Očekujemo konkretnu pomoć opštini, u finansijskom smislu”, izjavio je Reljić.
On je naglasio da su problemi opštine taložili godinama, a da ljudi koji participiraju u republičkoj vlasti, koji su iz Kozarske Dubice, treba da imaju te informacije kako bi mogli pravovremeno djelovati.
“Drago mi je i zahvaljujem Jujićevoj i narodnom poslaniku Banjcu na posjeti, kako bi u budućnosti mogli planirati zajedničke aktivnosti i projekte, a sve u interesu i na dobit našeg grada i naših građana u Kozarskoj Dubici”, rekao je Reljić.

Facebook komentari: