Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, juče su u Kozarskoj Dubici, u okviru planskih preventivnih aktivnosti za 2020. godinu, učestvovali su u kampanji pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“ koja se sprovodi u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske.


Policijski službenici, zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto moto društva iz Kozarske Dubice, ukazali su vozačima traktora na obavezu poštovanja propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila ali i zaštite svih drugih učesnika u saobraćaju.
Zajedničkim aktivnostima, vozačima traktora uručena su žuta rotaciona svjetla i promotivni letak sa nazivom kampanje „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom.“ koji sadrži upute i mjere koje je potrebno preduzeti na traktoru i radnim mašinama, prije, i prilikom učestvovanja u saobraćaju.
Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da u sezoni obavljanja poljoprivrednih radova, kada je učestalo kretanje traktora i radnih mašina na javnim putevima, poštuju saobraćajna pravila i propise, odnosno da vožnju prilagode uslovima na putu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima te da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. Na ovaj način, odgovornim ponašanjem u saobraćaju, štitimo sebe i druge učesnike.

Facebook komentari: