Epidemiološka situacija na području opštine Kozarska Dubica je pod kontrolom, a u posljednja 24 časa nema novih slučajeva infekcije virusom korona, izjavila je danas epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.

Ona je danas, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, novinarima potvrdila da je u Kozarskoj Dubici do sada testirano oko 200 osoba, od kojih je 22 bilo pozitivno na novi virus korona, dok je 11 osoba izliječeno.

“Dvoje naših sugrađana nalaze se u Studentskom domu, a ostali su na liječenju u Kliničkom centru u Banjaluci. Do sada nismo imali smrtnih slučajeva od posljedica bolesti koju uzrokuje infekcija novim virusom korona i nadam se da će i tako ostati”, rekla je Kneževićeva.

Ona je precizirala da je danas testirano 13 osoba,  koje su identifikovne kao kontakti lica kod kojih je potvrđena zaraza virusom korona, a nalazi ovih testiranja u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja očekuju sutra.

Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici su 72 osobe, a period nadzora završen je za 465 osoba.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 26 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji, a svi kontolisani poštovali su tu mjeru.

U skladu sa svojim ovlaštenjima Komunalna policija vrši aktivnosti na kontroli poštovanja zabrane okupljanja u grupama i obaveznog nošenja zaštitnih maski i rukavica. Nepoštovanje ovih mjera biće sankcionisano u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, rekao je šef Odjeka komunalne policije Slobodan Pralica.

On je još jednom apelovao na građane da poštuju propisane mjere, kako bi se izbjeglo izricanje novčanih kazni, koje su izuzetno visoke.

U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi devet osoba.

Facebook komentari: