Epidemiološka situcija u Kozarskoj Dubici je pod kontrolom i nisu potvrđeni novi slučajevi infekcije novim virusom korona, saopštila je danas epidemiolog i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Boraka Knežević.

Ona je navela da su u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas testirane četiri osobe iz lokalnog karantina.

Pod epidemiološkim nadzorom su 52 osobe, a period nadzora završen je za 488 lica.

“Iako je epidemiološka situacija u posljednjih nekoliko dana stabilna jer nemamo novih oboljelih, potrebno je oprezno i disciplinovano ponašanje, posebno u ugostiteljskim, trgovačkim  i drugim javnim objektima”, smatra Kneževićeva.

Ona je pozvala građane da se slučaju da imaju neki od simpoma respiratorne infekcije, što prije jave u Dom zdravlja, kako bi bili pregledani u nekoj od ambulanti.

“U periodu pojave simtoma, veoma je važno da se pacijent što prije javi ljekaru i izbjegava javne prostore i druženja”, istakla je Kneževićeva.

Ona je navela da je od infekcije virusom korona do sada oporavljeno 13 Dubičana, a na liječenju u UKC u Banjaluci i bolnici u Prijedoru je osam lica iz Kozarske Dubice.

U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” smješteno je 14 osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.

Komunalna policija kontrolisala je 18 osoba u kućnoj izolaciji, a svi kontolisani poštovali su tu preventivnu mjeru.

Facebook komentari: