Komunalna policija opštine Kozarska Dubica poziva građane na poštovanje odredbi Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojom je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski, zabrana okupljanja u grupama i održavanje socijalne distance na javnim mjestima.

“Nakon nekoliko dana intenzivnih aktivnosti, tokom kojih smo stanovništvo upozoravali na obaveznu primjenu ovih mjera koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije, juče smo počeli sa primjenom represivnih mjera, odnosno sa izdavanjem prekršajnih naloga u skladu sa uredbom, za lica koja ne poštuju ove mjere”, potvrdio je šef Odsjeka komunalne policije Slobodan Pralica.

On je precizirao da je do sada kažnjeno pet osoba, a da će aktivnosti na kontroli biti nastavljene.

“S obzirom da su propisane izuzetno visoke novčane kazne, i ovim putem molimo građane da nose zaštitne maske i drže socijlanu distancu na javnim mjestima, kako bi izbjegli propisane kazne”, rekao je Pralica.

Pralica je podsjetio da nošenje zaštitnih rukavica od juče nije obavezno na otvorenom prostoru, ali da ta obaveza ostaje u zatvorenim prostorima i javnim objektima.

Facebook komentari: