U Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada su 322 osobe, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 77 lica, a da se očekaju nalazi testiranja na prisustvo virusa korona za jednu osobu.

 „Pozivam Dubičane da se i dalje ponašaju odgovorno i da se u slučaju pojave simtoma akutne respiratorne infekcije COVID-19 telefonski jave u Hitnu službu Doma zdravlja putem brojeva telefona 052/416-090 i 065/053-379 ili 124, kako bi bili pregledani u nekoj od predviđenih ambulanti“, rekla je Kneževićeva.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 38 lica kojima je određena kućna izolacije.

„Nakon prelaska granice u Donjoj Gradini utvrđeno je da tri lica nisu poštovala rješenja republičkog zdravstveno-sanitarnog inspektora kojim su upućena u karantin fomiran na području naše opštine. Protiv tih lica biće izdan prekršajni nalog, a biće obavješteno i Tužilaštvo Republike Srpske za eventualno vođenje krivičnog postupka“, precizirao je Pralica.

On je pozvao građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

“Mole se lica koja prelaze granicu da čitaju rješenja koje na granici izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori, jer je u njima precizno definisan način ponašanja po prelasku granice”, rekao je Pralica.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomisanom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” trenutno boravi šest osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.

Karantin ispunjava sve uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu i zdravstveni nadzor.

Facebook komentari: