Kozarska Dubica sutra, 27. aprila, proslavlja Dan opštine, a Dub radio jubilarnih 50 godina postojanja.

Izvor: kozarskadubica.org

Dan opštine, ustanovljen kao znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, prije 77 godina, biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera, a priznanja i zahvalnice dodijeliće se zaslužnim institucijama, pojedincima i organizacijama sa područja naše opštine.
“Cilj nam je da ponovo, nakon dvije godine epidemioloških mjera, Dan opštine obilježimo uz masovno učešće naših građana i da budemo dobri domaćini svim našim gostima”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i pozvao Dubičane da uzmu učešće u planiranim događajima.
On je dodao da ove godine 27. aprila, 50 godina postojanja slavi Dub radio, lokalni medij koji je i jedan od najstarijih radio stanica u BiH.
Obilježavanje Dana opštine počeće u 9.00 časova kada će načelnik opštine sa saradnicima ugostiti delegacije iz bratskih i prijateljskih opština, Kragujevca i Bele Palanke iz Srbije i susjednih opština.
U 10.00 časova biće položeni vijenci žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka.
Svečana sjednica Skupštine opštine biće održana sa početkom u 11.00 časova, a sjednici će pored odbornika, prisustvovati zvaničnici, delegacije i gosti.
Tradicionalna Trka oslobođenja, u punom obimu učesnika u svim kategorijama, planirana je za 17.00 časova.
U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture posvećena Danu opštine i značajnom jubileju Dub radija. Na svečanoj akademiji biće uručene zahvalnice zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama iz Kozarske Dubice.