Lara Stanić rođena je 23. marta 2006. godine u Kozarskoj Dubici. Članica Ženskog rukometnog kluba Knežopoljka rukometom se počela baviti u osmoj godini pod palicom Bojane Rodić i Lene Kovačević.
nezavisne.com

Nevjerovatne partije nagovijestila je još u omladinskim kategorijama, osvojila je titule prvaka BiH (2004/2006. godište), gdje je bila najbolji igrač i strijelac. Prije dvije godine je sa svega 12 godina dominirala u Prvoj ligi Republike Srpske (seniorke), a velike zasluge ima i u prošlogodišnjoj šampionskoj tituli, te povratku Dubičanki u Premijer ligu. Iako jedna od najmlađih, Dubičanka i u debiju u elitnom rangu bh. rukometa pokazuje vanserijski talenat.

Ove sezone je među najboljim strijelcima ekipe, ali i cijele lige. Njena lakoća igranja, te brzina oduševljavaju ljubitelje ovog sporta širom BiH. Na jednoj od posljednjih utakmica postigla je čak 13 pogodaka, te se s pravom našla među kandidatima za najperspektivniju sportistkinju BiH.

“Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej  sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com. Video