Iz zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici upućen je poziv građanima da se bez zakazivanja, svakim radnim danom, jave u Higijensko-epidemiološku službu da bi primili vakcinu protiv virusa korona.
Izvor: kozarskadubica.org

Saopštenje su uputi ljekari zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, s obzirom da u posljednjih nekoliko ponovo raste broj oboljelih sa težom kliničkom slikom.
„Pozivamo građane na vakcinaciju, bez zakazivanja, da bi na vrijeme zaštiti svoje zdravlje, spriječili rast broja oboljelih, zdravstvene i društvene posljedice loše epidemiološke situacije. Dom zdravlja raspolaže sa dovoljnim količinama vakcine protiv virusa korona i važno je da se građani vakcinišu prije nego što dođe do povećanja broja zaraženih“, saopšteno je iz Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
U saopštenju se ističe značaj imunizacije, te činjenice koje dokazuju da, bez obzira na vrstu vakcine, odnosno proizvođača, nisu zabilježene negativne reakcije koje se dovode u vezu sa njihovim djelovanjem.
Apelu ljekara i zdravstvenih radnika pridružio se i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je pozvao građane da se vakcinišu, zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica i sugrađana.
„Vakcinu protiv virusa korona sam primio u prvom talasu vakcinacije, u februaru ove godine, bez bilo kakvih negativnih reakcija. Pozivam građane da slijede primjer velikog broja zdravstvenih, prosvjetnih radnika, policije, novinara, radnika, penzionera i mladih i prime vakcinu, jer imaju priliku da to učine u svom gradu, bez čekanja i odlaganja, i na taj način doprinesu kraju epidemije koja je na velikih broj načina iscrpila gotovo sve društvene kapacitete“, naveo je Reljić.