Novopečeni reprezentativac Srbije Miloš Kos novo je pojačanje PPD Zagreba u koji je stigao iz Izviđača.

Izvor: Glas Srpske

Transfer koji je najavljen još ljetos desio se sada, pa nema sumnje da je ovo veliki korak za Dubičanina koji je briljirao na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Kos je rođen 1. avgusta 2002. u Prijedoru, a kao 16-godišnjak je iz Kozarske Dubice prešao u Izviđač. 

Tokom četverogodišnjeg boravka u redovima višestrukog prvaka BiH dogurao je do statusa seniorskog reprezentativca Srbije, a u dresu Izviđača je osvojio dva naslova i Kup BiH. 

“Nakon titula u BiH ovo je veliki iskorak za mene. Liga šampiona je ostvarenje sna i moram se iskreno zahvaliti Zagrebu na ukazanoj prilici. Ekipa je jako dobra, neke igrače znam bolje, s nekima sam i igrao, i vjerujem da ću se dobro uklopiti” izjavio je Kos i dodao: 

“Ne osjećam neki pritisak, moj cilj je nastaviti rasti kao igrač i čovjek i smatram da je PPD Zagreb sjajna okolina za to” zaključio je Kos.

Zadovoljstvo Kosovim angažmanom izrazio je i trener Ivica Obrvan.

“Radi se o izuzetno mladom igraču koji je na juniorskom Evropskom prvenstvu pokazao svu raskoš talenta. Smatram da je ovo odličan posao uprave kluba, jer smo dolaskom Kosa svi mi višestruko na dobitku. Smatram da nam on može pomoći već ove sezone i da će bez obzira na proces prilagođavanja, koji je nužan, biti plus za našu ekipu i pomoći nam da bolje igramo” rekao je Obrvan.