Mlijekoprodukt, lider mliječne idustrije u Bosni i Hercegovini, i jedna od društveno najodgovornijih kompanija u zemlji donirala je sredstva za nabavku respiratora za liječenje pacijenata sa najtežim oblicima virusa Covid 19.
Izvor: Srpska Info
Autor:Maja Radoja

Donacija iznosi 70.000 KM, što je iznos dovoljan za kupovinu najmodernijeg respiratora za liječenje oboljelih, a značajan dio sredstava prikupili su zaposleni ove mljekare, preko Fonda solidarnosti radnika Mlijekoprodukta.

U Mlijekoproduktu kažu da ovo nije jedina donacija u ovim kriznim vremenima, jer je mljekara obezbijedila i neophodnu robnu pomoć brojnim ustanovama na teritoriji države, od čega i medicinskim ustanovama.

– Kao društveno odgovorna kompanija, oduvijek smo tu da pomognemo našim građanima i institucijama, posebno u ovom teškom trenutku. Imajući u vidu značaj respiratora za ozdravljenje oboljelih od korona virusa jednoglasno smo se dogovorili i prikupili sredstva za nabavku istog. Naša obaveza i politika poslovanja kompanije je pomoć najugroženijim, stoga ćemo i pored ove donacije u vidu medicinske opreme, nastaviti da doniramo proizvode svima kojima je pomoć najpotrebnija – izjavili su predstavnici Mlijekoprodukta.

V. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković zahvalio se Mlijekoproduktu na donaciji i istakao da je svaka pomoć RS u ovom trenutku dobrodošla.

– Pogotovo kada je u pitanju oprema poput respiratora koje je danas jako teško pronaći na tržištu. Republički štab za vanredne situacije Vlade RS sagledaće kojoj je trenutno bolnici respirator najpotreniji, te da će im biti što prije uručen – rekao je Zeljković.

Facebook komentari: