Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Una” iz Kozarske Dubice organizovalo je novogodišnji koncert pod nazivom “U susret praznicima” na kojem je nastupilo 250 članova tog društva.
Izvor: RTRS

Novogodišnji koncert održan je sinoć u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici, a brojni Dubičani i gosti iz Omarske podržali su njihov nastup.

Koreograf Gradskog kulturno-umjetničkog društva “Una” Nataša Rašić rekla je da je za koncert pripremljeno 11 koreografija u kojima učestvuju njihovi članovi od četiri do 60 godina.

– Od avgusta radimo kao samostalno društvo i ovo je naš prvi samostalni koncert. Mnogo nam znači ovakva vrsta predstavljanja, veoma smo srećni i drago nam je što su građani došli u velikom broju da podrže naš rad i trud – istakla je Rašićeva.

Predsjednik društva “Una” Dajana Popović podsjetila je da je društvo ranije radilo u sastavu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”.

– Već smo imali brojne nastupe, putovali smo ove godine u Bugarsku, a prije dvije sedmice naša grupa veterana imala je nastup na Zlatiboru, gdje su učestvovali na 9. međunarodom koncertu veterana – rekla je Popovićeva.

U narednoj godini ovo društvo planira brojne nastupe i predstavljanje van granica BiH.

Facebook komentari: