Komandant štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je danas da su nalazi svih 20 juče testiranih Dubičana negativni na prisustvo novog virusa korona, a da je epidemiološka situacija na području opštine pod kontrolom.

On je naveo da su juče testirane osobe identifikovane kao primarni i sekundarni kontakti muškarca srednje životne dobi, kod kojeg je infekcija virusom korona utvrđena prije dva dana.

„Tada je infekcija novim virusom korona potvrđena kod jednog službenika Opštinske uprave Kozarska Dubica, koji je hospitalizovan u Infektivnoj klinici u Banjaluci. Danas sam razgovarao s njim, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i on se osjeća dobro“, rekao je Reljić.

On je naveo da izvor infekcije u ovom slučaju još nije utvrđen, ali da su na vrijeme i adekvatno preduzete sve epidemiološke mjere da bi se spriječilo dalje širenje infekcije.

„Od početka epidemije preduzete su sve zaštitne mjere u radu Opštinske uprave u uslovima vanrednog stanja. Još jednom apelujem na građane  da se ponašaju odgovorno i disciplinovano. Nadam se da će svi naši oboljeli brzo ozdraviti, a da će drugi građani biti dovoljno oprezni i savjesni da ne ugroze svoje zdravlje i zdravlje ljudi u okruženju“, rekao je Reljić.

„U duhu predstojećeg praznika molim naše građane da održe strpljenje, snagu i nadu koja je potrebna u ovim trenucima kada se svi zajedno trudimo da očuvamo zdravlje. Neka nam Vaskrs bude podsticaj da se sačuvaju društvene i porodične vrijednosti, uzajamna briga i poštovanje, kroz naše angažovanje za dobrobit i zdravlje svakog čovjeka“, rekao je Reljić.

On je još jednom pozvao građane da poštuju zabranu kretanja u vrijeme vaskršnjih praznika, kao mjeru koju je utvrdio Republički štab za vanredne situacije i izrazio nadu da će epidemija koja je poharala cijeli svijet, uskoro biti zaustavljena, a život normalizovan.

U Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici jutros je nastavljeno testiranje lica koja su identifikovani kao kontakti oboljele osobe, te lica koja borave u karantinu.

Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog štaba za vanredne situacije Borka Knežević najavila da će i u Kozarskoj Dubici biti testirani zdravstveni radnici i lica iz staračkih domova, prema uputstvu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Pod epidemiološkim nadzorom, odnosno u izolaciji, je 101 osoba, a iz sistema nadzora u Kozarskoj Dubici izašlo je 340 osoba.  U lokalnom karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ boravi devet lica.

Facebook komentari: