Negativni su nalazi svih 28 osoba iz Kozarske Dubice, koje su u posljednja dva dana testirane na prisustvo novog virusa korona.

Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević saopštila je da je danas testirano sedam osoba, među kojima su lica iz staračkih domova i kontakti inficiranih osoba.

Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici sada je 56 osoba, a iz sistema nadzora izašlo je 446 lica.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da u karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave tri osobe. Komunalna policija danas je kontrolisala 28 osoba u kućnoj izolaciji, a svi kontrolisani poštovali su tu mjeru.

Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica apeluje na građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona, uključujući zabranu kretanja od 20.00 do 5.00 časova ujutro, socijalnu distancu, zabranu okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na otvorenom.

Facebook komentari: