Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici je pod kontrolom, a negativni su nalazi svih 17 osoba koja su juče testirana na prisustvo virusa korona, izjavio je načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.

On je potvrdio da se Dubičani, kod kojih je potvrđena infekcija novim virusom korona osjećaju dobro, a da rezultati testiranja ukazuju da u posljednjim potvrđenim slučajevima infekcije nije došlo do širenja virusa i pogoršanja epidemiološke situacije na lokalnom nivou.

„To znači da mjere koje smo donijeli i protokoli po kojima postupa Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja daju rezultate, jer je naš najvažniji cilj da zaustavimo širenje virusa u populaciji“, rekao je Reljić i dodao da je i dalje neophodno disciplinovano i odgovorno ponašanje svih građana.

Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član Štaba za vanredne situacije Borka Knežević saopštila je da je danas testirano 20 osoba, među kojima i lica iz lokalnog karantina i zdravstveni radnici u staračkom domu.

Pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju i svakodnevnu komunikaciju sa ljekarima, je 66 osoba, a iz sistema nadzora izašlo je 415 lica.

U karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave četiri osobe.

Facebook komentari: