U Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada su 321 osobe, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 95 lica.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da su danas do 12.00 časova kontrolisana 33 lica u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani poštovani rješenja o izolaciji, koja izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori.

On je pozvao građane da poštuju mjere izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 15 osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.

Karantin ispunjava sve uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu i zdravstveni nadzor.

Iako već nekoliko dana nema novih oboljelih, u opštini Kozarska Dubica i dalje su na snazi sve mjere, koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, donio Štab za vanredne situacije.

Facebook komentari: